Prikaži više

Einhell je glavni partner BMW i Motorsporta

U budućnost sa snagom baterije

Kao što je Formula E budućnost auto utrka, punjive baterije Power X-Change platforme budućnost su Einhella. Uradi sam majstori i vrtlarski entuzijasti sve više cijene slobodu koju im pruža baterijska tehnologija. Prilikom predstavljanja BMW bolida za utrke Formule E, ponosno se želimo predstaviti kao novi glavni partner BMW i Motorsporta. Ovim partnerstvom želimo  postati još privlačniji za svoje kupce i doći na vodeću poziciju tehnologije baterija na uradi sam tržištu.

Kao bavarske tvrtke s dugogodišnjom tradicijom i sa snažnim međunarodnim fokusom, BMW i Einhell odlični su partneri u pogledu njihovih vrijednosti robne marke: ono što BMW-u predstavlja "Zadovoljstvo vožnje" u Einhellu je "Entuzijazam za obavljanje individualnih projekata". Einhell svojim kupcima s Power X-Change platformom daje slobodu i autonomiju, dok BMW i vozačima nudi neovisnost o fosilnim gorivima.  

"Mislimo da će u idućih 10 godina baterije gotovo u potpunosti zamijeniti električne uređaje s kablovima koji se koriste u kući ili vrtu. Zato kombiniramo sve naše snage iz područja tehnologije i razvoja u našu Power X-Change baterijsku platformu."
Andreas Kroiss
Glavni izvršni direktor Einhell Germany AG

Prvi dojam na trkaćoj stazi

BMW i Formula E

Formula E kao platforma mobilnosti u budućnosti

Od sezone 2018/19 BMW će biti predstavljen kao službeni proizvođač u FIA Formula E natjecanju. Vozila s najnovije razvijenim BMW pogonom tvornički su sklopljena u BMW-u od strane Andretti Formula E tima. Glavni pokretač koji stoji iza BMW i Motorsporta je razvoj inovativnih tehnologija na području elektromobilnosti, gdje je tvrtka razvila vodeću poziciju u zadnjih 10 godina.

Pregled BMW i Motorsporta

Od 0 do 100 km/h…

...u 2.8 sekundi.

Novom BMW i Motorsport bolidu treba samo 2.8 sekundi da postigne brzinu od 100 km/h. To je rezultat pogona temeljenog na litij-ion tehnologiji, a utrke se mogu održavati i usred najljepših gradova zahvaljujući e-mobilnosti odnosno činjenici da vozila ne ispuštaju štetne plinove.

Formula E

Više od samih auto utrka

FIA Formula E natjecanje je prva serija utrka električnih automobila u svijetu. Takozvane E-Prix utrke održavaju se diljem svijeta još od 2014. godine. Cilj Formula E natjecanja nije samo zabava uz sport nego promoviranje inovativnosti električnih sustava vozila i promoviranje potencijala obnovljivih izvora energije. Vodeći se tim ciljem, FIA Formula E natjecanje spaja sportsku izvrsnost i održive automobilske koncepte.

Formula E web stranica

FIA Formula E natjecanje 2018/2019

Utrke, startna vremena, rute

FIA Formula E natjecanje 2018/19 je peta sezona FIA Formula E natjecanja. Prva od 13 utrka održati će se 15. prosinca 2018. u Diriyah u Saudijskoj Arabiji. Završna utrka sezone održati će se 14. srpnja 2019. u New Yorku. Jedina utrka u Njemačkoj će se održati 25. svibnja 2019.  na mjestu stare zračne luke Tempelhof u Berlinu. Uz BMW i, Andretti Autosport će se boriti za naslov svjetskog prvaka Formule E u sezoni 2018/19. protiv 10 drugih timova.

Saznajte raspored utrka

Dodatne značajke Formule E

Fanboost

Formula E je jedini događaj u kojem navijači mogu utjecati na rezultat utrke. FANBOOST daje mogućnost navijačima da glasuju za omiljenog vozača i tako mu daju dodatnu snagu u utrci.

Kako Fanboost radi?

Tri vozača s najviše FANBOOST glasova dobivaju dodatnu snagu u jednom kratkom vremenskom periodu, što može biti iskorišteno u 5-sekundnom okviru u drugoj polovici utrke. Svi navijači imaju priliku glasati za omiljenog vozača pomoću FANBOOSTA počevši od 6 dana prije utrke pa do 6 minuta prije starta.

Tehnički podaci: Otkrijte što je to tako posebno u Power X-Change bateriji.