Prikaži više

Einhell je glavni partner BMW i Motorsporta

U budućnost sa snagom baterije

Kao što je Formula E budućnost auto utrka, punjive baterije Power X-Change platforme budućnost su Einhella. Uradi sam majstori i vrtlarski entuzijasti sve više cijene slobodu koju im pruža baterijska tehnologija. Prilikom predstavljanja BMW bolida za utrke Formule E, ponosno se želimo predstaviti kao novi glavni partner BMW i Motorsporta. Ovim partnerstvom želimo  postati još privlačniji za svoje kupce i doći na vodeću poziciju tehnologije baterija na uradi sam tržištu.

Kao bavarske tvrtke s dugogodišnjom tradicijom i sa snažnim međunarodnim fokusom, BMW i Einhell odlični su partneri u pogledu njihovih vrijednosti robne marke: ono što BMW-u predstavlja "Zadovoljstvo vožnje" u Einhellu je "Entuzijazam za obavljanje individualnih projekata". Einhell svojim kupcima s Power X-Change platformom daje slobodu i autonomiju, dok BMW i vozačima nudi neovisnost o fosilnim gorivima.  

"Mislimo da će u idućih 10 godina baterije gotovo u potpunosti zamijeniti električne uređaje s kablovima koji se koriste u kući ili vrtu. Zato kombiniramo sve naše snage iz područja tehnologije i razvoja u našu Power X-Change baterijsku platformu."
Andreas Kroiss
Glavni izvršni direktor Einhell Germany AG

Vtisi iz dirkališča

1. Utrka u Riadu

2. Utrka u Marakešu

3. Utrka u Santiagu

4. Utrka u Mexico Cityu

5. Utrka u Hongkongu

6. Utrka u Sanyi

7. Utrka u Sanya

8. Utrka u Pariz

9. Utrka u Monako

10. Utrka u Berlin

11. Utrka u Bern

12. Utrka u New York

13. Utrka u New York

BMW i Formula E

Formula E kao platforma za mobilnost budućnosti

Od sezone 2018/19 BMW i Andretti Motorsport je predstavljen kao ekipa u ABB FIA Formula E prvenstvu. S novim BMW i pogonom za BMW iFE.18, BMW će skupiti vrijedno iskustvo na utrkama, što će se direktno uključiti u serijski razvoj budućih modela. Pogon Formule E ima koristi od iskustva iz serije. Otkrića i iskustvo iz Formule E izravno su uključeni u razvoj budućih serijskih pogona.

Pregled BMW i Motorsporta

Od 0 do 100 km/h…

...u 2.8 sekundi.

Novom bolidu BMW iFE.18 treba samo 2,8 sekundi da postigne brzinu od 100 km/h. To je rezultat pogona temeljenog na litij-ion tehnologiji, a utrke se mogu održavati i usred najljepših gradova zahvaljujući e-mobilnosti odnosno činjenici da vozila ne ispuštaju štetne plinove.

Formula E

Više od moto sporta

ABB FIA Formula E prvenstvo je prvo serijsko natjecanje na svijetu za trkaće automobile s električnim motorima. Takozvane E-Prix utrke održavaju se na gradskim područjima u gradovima diljem svijeta od 2014. godine. Cilj ABB FIA Formula E prvenstva nije samo zabava putem sporta, već i promicati inovacije za sustave električnih motora i pokazati potencijal održive energije. Na taj način ABB FIA Formula E prvenstvo uspijeva okupiti sportsku izvrsnost i održive automobilske koncepte.

Do službene Formula E web stranice

ABB FIA Formula E prvenstvo 2018/2019

Utrke, startna vremena, rute

ABB FIA Formula E prvenstvo 2018/19 je peta sezona ABB FIA Formula E prvenstva. Prva od 13 utrka održala se 15. prosinca 2018. u Riadu u Saudijskoj Arabiji. Završna utrka sezone održati će se 14. srpnja 2019. u New Yorku. Jedina utrka u Njemačkoj će se održati 25. svibnja 2019.  na mjestu stare zračne luke Tempelhof u Berlinu. Uz BMW i, Andretti Autosport će se također boriti za naslov svjetskog prvaka Formule E u sezoni 2018/19. protiv 10 drugih timova.

Saznajte raspored utrka

Dodatne značajke Formule E

Fanboost

Formula E je jedino serijsko prvenstvo za trkaće automobile u kojem navijači mogu aktivno utjecati na rezultat utrke. Formula E FANBOOST daje mogućnost navijačima da glasuju za omiljenog vozača i tako mu daju dodatnu snagu u utrci. Glasanje počinje 6 dana prije utrke i završava 15 minuta prije samoga starta utrke.

Kako Fanboost radi?

Pet vozača s najviše FANBOOST glasova dobivaju dodatnu snagu u jednom kratkom vremenskom periodu, što može biti iskorišteno u 5-sekundnom okviru u drugoj polovici utrke. U tom okviru, snaga Gen2 trkaćih bolida privremeno se povećava s 200 kW (272 KS) na 250 kW (340 KS).

ATTACK MODE

Poleg FANBOOST-a obstaja še en način za povečanje moči 200 kW (272 KS), ki jo določi FIA med dirko. ATTACK MODE doda še eno edinstveno komponento Formuli E. Vozniki v načinu ATTACK MODE dobijo dodatnih 25 kW moči za določeno časovno obdobje. Trajanje in kako pogosto se mora ATTACK MODE uporabiti, se lahko razlikuje od dirke do dirke.

Kako lahko vozniki aktivirajo ATTACK MODE?  

Če želijo aktivirati ta način, morajo vozniki voziti skozi vnaprej določeno območje za aktiviranje na progi, katerega položaj je objavila FIA tik pred dirko. Med vožnjo po tem območju morate pritisniti gumb na volanu. Gledalci lahko vidijo, ali je voznik v načinu ATTACK MODE na FIA Halo sistemu zaščite. Ta svetlobni trak nad voznikovo glavo postane modra, ko je voznik v načinu ATTACK MODE in je vijolična, ko je aktiviran tudi FANBOOST.

 

Tehnički podaci: Otkrijte što je to tako posebno u Power X-Change bateriji.