Novi FREELEXO CAM

Prava bežična sloboda: Kamera umjesto žice

Bujni zeleni travnjak, dokle god pogled seže: I bez puno truda? Robotska kosilica FREELEXO CAM to omogućuje! Koristeći naprednu tehnologiju kamere, robotska kosilica automatski detektira površine travnjaka koje treba kositi. Košnja travnjaka nikada nije bila tako jednostavna – čak je i postavljanje granične žice stvar prošlosti!Integrirana kamera FREELEXO CAM-a automatski detektira vidljive rubove i različite površine kao što su rubno kamenje, malč od kore, šljunak, ploče za popločavanje i asfalt. Osim toga, posebni senzori osiguravaju da se robotska kosilica ne sudara s preprekama poput drveća, živica i zidova. Zahvaljujući ovoj inteligentnoj kombinaciji senzora i tehnologije kamere, robotska kosilica kosi samo zeleni travnjak - bez potrebe da se on prethodno "definira" pomoću graničnih žica.Naravno, kosilica je također dio Power X-Change obitelji. Dakle, možete koristiti istu bateriju u bilo kojem drugom Einhell akumulatorskom alatu i, na primjer, uređivati svoj vrt s trimerom za travu, škarama za živicu i više, sve bez kablova! Započnite košnju s našom robotskom kosilicom FREELEXO CAM! Što čekate?

FREELEXO CAM u detaljima

Pregled najvažnijih funkcija

Prava bežična sloboda
Uz FREELEXO CAM više vam ne treba granična žica. Što je najvažnije, to štedi vrijeme prilikom postavljanja robotske kosilice.
Kamera
Sa svojom integriranom kamerom, FREELEXO CAM automatski detektira rubove travnjaka koji treba kositi – bez ikakvih graničnih žica.
Ultrazvučni senzori
Integrirani ultrazvučni senzori rano otkrivaju prepreke i fizičke granice travnjaka, sprječavajući sudare.
Power X-Change
Kao Power X-Change uređaj, baterija robotske kosilice ne samo da se može kombinirati s bilo kojim drugim alatom, već se također može zamijeniti u bilo kojem trenutku.
Intuitivna tipkovnica
Rasporedi košnje mogu se jednostavno programirati pomoću tipkovnice, tako da možete osigurati da se vaš travnjak podrezuje svaki dan ili svaki drugi dan.
Senzor za kišu
Ako robotska kosilica otkrije kišu putem integriranog senzora, vratit će se na svoju stanicu za punjenje. To pomaže u zaštiti vašeg travnjaka od oštećenja.
Maksimalni nagib
Čak ni nagibi do 25% u bilo kojoj vrsti vrta nisu problem za FREELEXO CAM zahvaljujući njegovom snažnom pogonskom mehanizmu.
Zaštita od krađe
Osobni PIN kod i zvučni alarm štite robotsku kosilicu od krađe.

Izaberite svoj FREELEXO CAM

Kratak pregled naših modela

FREELEXO CAM 500
robotic lawn mower

FREELEXO CAM 500

Einhell FREELEXO CAM 500 osigurat će da vaš travnjak uvijek bude njegovan – potpuno automatski. Zahvaljujući tehnologiji kamere, ne trebaju mu nikakve granične žice. Kao član Power X-Change obitelji, njegova baterija se može zamijeniti u bilo kojem trenutku i koristiti u bilo kojem drugom Power X-Change uređaju.

• Robotska kosilica detektira područje košnje pomoću kamere i ultrazvučnih senzora
• Motor bez četkica – više snage i duže vrijeme rada
• Programabilna vremena košnje
• Poboljšana sigurnost sa senzorima udarca, nagiba i podizanja
• Travnjaci do 500 m²
• Integrirani senzor za kišu
• Podnosi nagibe do 25%
• Podešavanje visine košnje: 20–60 mm
• Uključuje magnetsku traku za označavanje privremenih granica u vrtu
• Dolazi s 1x 3,0 Ah Power X-Change baterijom i stanicom za punjenje

Pribor za robotske kosilice
robotic lawn mower accessories

Pribor za robotske kosilice

Već posjedujete robotsku kosilicu ili ste je odlučili kupiti? Onda bi vas mogao zanimati i naš pribor za robotske kosilice!

Imamo savršenu dodatnu opremu za svaki model:

– Magnetska traka
– Garaža
– Rezervne oštrice
–  Set za čišćenje

Isključite zone košenja magnetskom trakom

Ne želite da se cvjetnjak u jednom dijelu vašeg vrta kosi? Nema problema! U tu svrhu model FREELEXO CAM uključuje magnetsku traku, koja je također dostupna i kao dodatni pribor. Magnetska traka može se koristiti za isključivanje određenih dijelova vrta iz područja košnje bilo privremeno ili na dulja razdoblja – nije važno je li traka labavo položena na površinu, zatrpana ili prekrivena rastom trave. Zahvaljujući magnetskim senzorima, robot može detektirati vrpcu i automatski se okrenuti kada dođe do označene linije. Bilo da želite zaštititi cvjetnjak, mlade biljke ili svježe posađenu živicu ili ne želite da vam robotska kosilica ometa zabavu u vrtu, magnetska traka je savršeno rješenje. Usput, magnetna traka također može pomoći ako određeni rubovi vašeg travnjaka nisu jasno definirani.

Montaža i postavljanje u tren oka

Savršen travnjak, korak po korak

Korak 1:

Instalirajte stanicu za punjenje i kabel za navođenje*

* Ovo je petlja kabela od 5 m² oko stanice za punjenje koju robotska kosilica koristi prilikom spajanja na stanicu.

Korak 2:

Kalibracija i inicijalizacija

Postavite svoj FREELEXO CAM u stanicu za punjenje, kalibrirajte i  pokrenite inicijalizaciju.

Korak 3:

Pokrenite svoj FREELEXO CAM

Vaša robotska kosilica FREELEXO CAM bit će spremna za upotrebu i spremna za rad u tren oka.

Održavanje vaše robotske kosilice ažuriranom Ovdje ćete pronaći najnovije firmware ažuriranje za vašu robotsku kosilicu

Usluge za vašu robotsku kosilicu

3-godišnje jamstvo za Einhell proizvod

Naša besplatna dodatna usluga posebno za vas: Registrirajte online svoj novi Einhell proizvod unutar prvih 30 dana od datuma kupnje i iskoristite produljeno jamstvo. Nakon online registracije, jamstvo robotske kosilice se produljuje za dodatnu godinu, na ukupno 3 godine. 3-2-1 i krećemo: Pronađite serijski broj na svom Einhell proizvodu i započnite proces registracije!

Usluga rezervnih dijelova

Održivo, pouzdano i savršen spoj: naša podružnica iSC GmbH opskrbljuje vas i vaše Einhell proizvode svim rezervnim dijelovima kojih se možete sjetiti. Čak i nakon što zakonski jamstveni rok istekne, možete biti sigurni da će vaši Einhell proizvodi biti profesionalno održavani i popravljeni s originalnim komponentama ako se oštete ili istroše.

Usluga popravka

Kao 100% podružnica Einhella, iSC GmbH ne samo da nudi visokokvalitetne originalne rezervne dijelove, već također predstavlja primjer izvanredne usluge Einhella: Specijalizirani servisni tehničari u našoj radionici brinu o svakom pojedinačnom servisnom slučaju kako bi osigurali da se vaša robotska kosilica brzo vrati u radno stanje i da je potpuno spremna za uporabu.

Imate li pitanja o instalaciji svoje robotske kosilice ili našim uslugama?

Odgovaramo na najčešće postavljana pitanja

#Općenito – Trebam li graničnu žicu za FREELEXO CAM?

Ne, FREELEXO CAM ne zahtijeva graničnu žicu. Rubovi travnjaka i prepreke detektiraju se pomoću integrirane kamere i ultrazvučnih senzora.

Tijekom instalacije potrebno je položiti samo jedan kabel za navođenje. Ovo je petlja kabela od 5 m² oko stanice za punjenje koju robotska kosilica koristi prilikom spajanja na stanicu.

#Općenito – Čemu služi senzor za kišu?

Robotska kosilica Einhell može raditi i po kiši, ali to može uzrokovati nepotrebnu štetu na travi i tlu. Senzor za kišu je dodatna značajka koja to sprječava automatskim slanjem robota natrag na stanicu za punjenje kada počne padati kiša.

#Općenito – Koliko je glasna robotska kosilica u upotrebi?

Robotska kosilica stvara buku od 57 dB(A) tijekom rada. Ovo je otprilike ista glasnoća kao normalan razgovor.

#Općenito – Može li robotska kosilica otkriti prepreke u vrtu kao što su igračke, životinje itd.?

Robotska kosilica FREELEXO ima senzore za udarce, nagib i podizanje, što joj omogućuje rano i autonomno otkrivanje prepreka i zaustavljanje noževa ako je potrebno.

#Općenito – Može li se povezati s aplikacijom?

Ne, naši trenutni modeli FREELEXO CAM nisu kompatibilni s aplikacijom Einhell.

#Općenito – Robotska kosilica kreće se mojim vrtom s isključenim mehanizmom za rezanje. Zašto je to tako?

Prvi put kada se robotska kosilica pokrene, ona izvodi inicijalizaciju, koju koristi za procjenu kvalitete granice travnjaka. Ovaj proces uključuje određivanje referentnih vrijednosti za 200 točaka na granici vrta (ako je potrebno, a u slučaju loše definiranih granica, zabilježit će se daljnjih 200 točaka) prije početka košnje. To može trajati oko sat vremena, ovisno o obliku vrta i veličini travnjaka. Ako se robotska kosilica spoji sa stanicom za punjenje tijekom inicijalizacije, npr. zbog prazne baterije ili zbog toga što korisnik izda naredbu za povratak, robotska kosilica nastavit će inicijalizaciju sljedeći put kada se pokrene. Nakon završetka inicijalizacije, robotska kosilica će uključiti mehanizam za rezanje i započeti kositi travnjak.

#Općenito - Kosilica se stalno zaustavlja. Zašto ne radi glatko unutar područja košnje?

Žute ili smeđe mrlje u području košnje ponekad mogu uzrokovati zaustavljanje robotske kosilice jer ih ne prepoznaje kao travu. U tim slučajevima, modul kamere ponovno provjerava travnjak i zatim odlučuje može li nastaviti u tom smjeru ili treba skrenuti. Sličan učinak može se dogoditi u jesen zbog lišća. Kako bi se osigurao neometan rad i dobra izvedba košnje, važno ih je ukloniti s područja koje treba kositi.

#Općenito - Zašto robotska kosilica napušta područje košnje ili nailazi na prepreke?

Provjerite ima li prljavštine na ultrazvučnim senzorima i jedinici kamere. Ako je potrebno, upotrijebite magnetsku traku za dodatno označavanje područja košnje ili određenih prepreka.

#Općenito - Na području koje treba kositi ima grana i lišća. Otkriva li ih robotska kosilica kao prepreke i okreće li se od njih?

Robotska kosilica otkriva lišće i grane kao prepreke kada joj je vidljivost ograničena ili čim više ne vidi travu ispod. Područje koje se kosi mora stoga uvijek biti bez lišća ili grana. Opečene ili obojene mrlje (žute, smeđe) također mogu kosilici uzrokovati probleme, jer koristi zelenu boju za navigaciju.

#Općenito - Može li robotska kosilica prepoznati i druge zelene površine, npr. cvjetne gredice, nisko grmlje?

Ako susjedne zelene površine kao što su gredice, cvjetnjaci i nisko grmlje nisu omeđene rubnim kamenjem ili ogradom, robotska kosilica ih može percipirati kao dio područja košnje. Ako je granica između takvih površina nedovoljna ili preuska, granicu treba označiti pomoću isporučene magnetske trake.

#Općenito - Što znači "jasno prepoznatljivi i definirani rubovi travnjaka"?

Jasno prepoznatljivi rubovi travnjaka mogu biti vidljive granice od najmanje 30 cm, kao što su rubno kamenje, asfalt, malč od kore i šljunak.

#Općenito - Čemu služi magnetska traka?

Magnetska traka služi kao virtualna ograda. Ugrađeni magnetski senzori FREELEXO CAM detektiraju magnetsku traku tako da ona mijenja smjer kada dođe do linije. To vam omogućuje da isključite područja u koja kosilica ne bi trebala ulaziti.

#Općenito - Neka područja mog vrta nisu dobro ocrtana. Mogu li i dalje koristiti FREELEXO CAM?

Za označavanje neadekvatnih ili teško uočljivih rubova travnjaka možete koristiti magnetsku traku, koja je dostupna kao dodatak u duljinama od 10 i 20 m, kako biste optimalno omeđili površinu vašeg vrta koju želite kositi.

#Instalacija - Već imam žice postavljene u svom vrtu. Mogu li ipak kupiti FREELEXO CAM?

Da, to nije problem, ali mora se instalirati zasebni kabel za navođenje.

#Instalacija - Gdje se može postaviti stanica za punjenje?

 • Potrebna je vanjska utičnica koja osigurava trajno napajanje. Kabel za napajanje na stanici za punjenje je dug 10 m. Pazite da kabel za napajanje ne položite u područje košnje.
 • Stanica za punjenje mora biti postavljena na ravnu površinu.
 • Mora postojati mogućnost postavljanja kabela za navođenje oko stanice za punjenje.
 • Postavite stanicu za punjenje na sjenovito mjesto.

#Usluga - Zaboravio sam svoj PIN. Što mogu učiniti?

Model A

Vrijedi za sljedeće modele:

Bez zaslona - brojevi artikla: 3413940; 3413941; 3413942; 3413943; 3413944; 3413945; 3413946; 3413947; 3413948; 3413949; 4326363

Sa zaslonom - brojevi artikla: 3413950; 3413951; 3413953; 3413955; 3413952; 4326368

Možete zatražiti novi PIN ako ga izgubite. Slijedite ove korake.Pripremite račun i serijski broj robotske kosilice. Ovo će vam trebati za dobivanje PIN-a! Trebat će vam i USB stick na kojem nema podataka.

 1. Spojite USB stick na USB priključak kao što je prikazano na slici.
 2. Uključite glavni prekidač (ON).
 3. Pritisnite tipku POWER i tipku "OK" istovremeno i držite ih kratko. Robotska kosilica sada se pokreće u BOOT načinu.
 4. Pritisnite gumb 1 (ili "Postavi radno vrijeme") na numeričkoj tipkovnici.
 5. Izvucite USB stick. Očitajte podatke s USB sticka na računalu. Robotska kosilica stvorila je tekstualnu datoteku (*.txt). Ova datoteka sadrži PUK, osobni kod. Kontaktirajte Einhell službu za korisnike kako biste dobili svoj PIN.

 

Model B

Vrijedi za sljedeće modele:

Bez zaslona - brojevi artikla: 3413961; 3413962

Sa zaslonom - brojevi artikla: 3413980; 3413981

Možete zatražiti novi PIN ako ga izgubite. Slijedite korake u nastavku.Pripremite račun i serijski broj robotske kosilice. Trebat će vam za dobivanje PIN-a!

 1. Spojite prazan USB stick na USB priključak (na donjoj strani uređaja).
 2. Uključite glavni prekidač (ON).
 3. Robotska kosilica automatski sprema PUK na USB stick i završava proces sa zvučnim signalom zviždanja.
 4. Izvadite USB stick. Pročitajte podatke s USB sticka na računalu. Robotska kosilica stvorila je tekstualnu datoteku (*.txt). Ova datoteka sadrži PUK, osobni kod. Obratite se Einhell službi za korisnike kako biste dobili svoj PIN.

Za model B sa zaslonom imate i sljedeću opciju za dobivanje PUK-a kosilice:

Možete zatražiti novi PIN ako ga izgubite. Slijedite korake u nastavku.Pripremite račun i serijski broj robotske kosilice. Trebat će vam za dobivanje PIN-a!

 1. Pritisnite tipku SET na 6 sekundi u zaključanom statusu.
 2. PUK je sada prikazan na zaslonu.
 3. Kontaktirajte Einhell službu za korisnike kako biste dobili svoj PIN.